Scorende Balotelli: "Verdedigers provoceren me"

23 september 2015, 10:42

Mario Balotelli maakte tegen Udinese zijn eerste doelpunt van dit seizoen voor AC Milan. Mede dankzij de fraaie vrije trap van de aanvaller won Milan met 2-3, maar helemaal tevreden was Balotelli niet. Dat had twee redenen: zijn club gaf een 0-3 voorsprong bijna uit handen en hij liep tegen een gele kaart op.

Die kaart kwam voort uit provocaties, zegt Balotelli. "Het was een moeilijke wedstrijd voor me, ik wist dat ze me wilden provoceren", zegt hij over de verdedigers van Udinese. "Ik kreeg een gele kaart, dat verpestte mijn avond een beetje. Maar toch ben ik tevreden over zijn optreden."

Balotelli voelt zich eindelijk weer een beetje voetballer worden. "Er valt hier een last van mijn schouders. In Italië en Engeland is veel over mij gezegd, zelf heb ik altijd mijn mond gehouden. Ik ben een compleet ander persoon dan mensen willen doen geloven." Dat verdedigers hem proberen te provoceren, verbaast hem niet. "Ze gaan duels in met de gedachte dat ze óf mijn been raken, of geel krijgen. De bal krijgen ze sowieso niet."

Mede door de goal van Balotelli stond Milan tegen Udinese na 45 minuten met 0-3 voor. De buit leek binnen, maar na een uur was het 2-3. "We zijn een groep strijders en hebben tot het einde geknokt om dit belangrijke resultaat uit het vuur te slepen. We gaven twee stomme doelpunten weg, maar zijn blijven vechten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen