Go Ahead voorkomt uitschakeling in penaltyreeks

Jw
23 september 2015, 20:06   Bijgewerkt: 23 september 2015, 21:08

Go Ahead Eagles is woensdagavond met de schrik vrijgekomen in de KNVB Beker. De club uit Deventer had grootse moeite met HSC '21 en rekende pas na een verlenging, waarin het 2-2 werd, en 22 strafschoppen af met de Topklasser uit Haaksbergen.

HSC '21 kwam met een man meer op het veld dan ook op voorsprong. Bas ter Hogt opende de score kort na de rust voor de thuisploeg. Chris David, oud-speler van FC Twente en Fulham, bracht Go Ahead Eagles weer op gelijke hoogte, maar Freek Grondman bracht HSC '21 weer aan de leiding. De amateurs leken op weg naar een zege, maar verdediger Kenny Teijsse maakte de belangrijke gelijkmaker voor de Eredivisie-degradant.

In de slotfase kwam ook HSC '21 met tien man te staan door een directe rode kaart van Ceng Uguz. Omdat ook de verlenging geen winnaar bracht, kwam het aan op strafschoppen. Daarin deden de ploegen eveneens nauwelijks voor elkaar onder. Nadat beide keepers al een penalty hadden genomen, bleek een tweede misser van Kelvin Veensma vanaf elf meter de beslissing. Go Ahead Eagles voegt zich zodoende met de grootse moeite bij de laatste 32 van het nationale bekertoernooi. 

Overige uitslagen:

Rijnsburgse Boys - VVSB* 3-3

* door na strafschoppen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen