Groningen ondanks slechte eerste helft te sterk voor Twente

23 september 2015, 20:29   Bijgewerkt: 24 september 2015, 08:47

Titelhouder FC Groningen heeft de tweede ronde van de KNVB Beker overleefd. In de eigen Euroborg was de formatie van Erwin van de Looi met 2-1 te sterk voor het dappere FC Twente. De bezoekers gingen nog rusten met een 0-1 voorsprong, maar moesten in de tweede helft toch buigen voor de thuisploeg. Groningen speelde in de eerste helft dramatisch, maar richtte zich na de doelwissel op.

Veelzeggend over de eerste helft van Groningen was dat Simon Tibbling en Bryan Linssen, die net als Rasmus Lindgren op de bank begonnen, in de rust al werden ingebracht. De supporters van Groningen hadden daarvoor al enige tijd de naam van Tibbling gescandeerd, waarna Erwin van de Looi besloot om de Zweed samen met Linssen in te brengen. De wissel viel, gezien het spel, ook wel te verklaren. Groningen speelde waardeloos in het eerste bedrijf en mocht blij zijn dat het met rust slechts op een 0-1 achterstand stond.

Twente speelde dus prima maar kreeg kort na de pauze de rekening gepresenteerd voor alle gemiste kansen. Twee minuten nadat invaller Jari Oosterwijk de paal raakte scoorde Groningen in de 52ste minuut ineens de 1-1. De ingevallen Linssen liet met een fraaie kopbal direct zien waarom hij door coach Van de Looi in de rust werd ingebracht. Groningen was ondanks de dramatische eerste helft dus helemaal terug in de wedstrijd en zou het duel zeven minuten na de gelijkmaker helemaal ombuigen. Hedwiges Maduro kopte uit een vrije trap prima raak in de lange hoek en zette daarmee de 2-1 op de borden.