De Boer reageert: "Fluwelen revolutie niet afschrijven"

Jw
23 september 2015, 21:38

De column van Marco van Basten heeft flink wat stof doen opwaaien in Amsterdam. Johan Cruijff reageerde eerder vandaag al op de uitlatingen van de assistent-bondscoach van Oranje, voorafgaand aan de bekerwedstrijd van Ajax tegen De Graafschap mengde ook trainer Frank de Boer zich in de publieke discussie. 

Van Basten typeerde het plan van Cruijff onder meer als een 'aanfluiting' en 'één grote komedie'. Cruijff ging daar tegenin door te zeggen dat de kritiek van de oud-spits 'niet verstandig' is en wees op de belabberde prestaties van het Nederlandse voetbal. De Boer vindt dat Van Basten te vroeg oordeelt. "Hij zal op sommige vlakken misschien een punt hebben, maar ik denk niet dat we de fluwelen revolutie nu al hoeven af te schrijven", reageerde de hoofdtrainer tegenover FOX Sports.

Binnen het technisch hart van Ajax zijn twee kampen ontstaan, die verschillend denken over de toekomstvisie van de club. Toch blijft De Boer achter de lijn van Cruijff staan. "Als je een bepaalde richting opgaat en je staat achter Cruijff, hoe je de filosofie wil aanpakken, dan moet je niet zomaar opeens een andere richting gaan kiezen. Ik ben er achter gaan staan en heb me daarna alleen maar bemoeid met het eerste elftal."

Eén van de argumenten van Marco van Basten was dat Ajax sinds de revolutie alleen maar verdedigers heeft opgeleid voor de hoofdmacht. De Boer is het daar niet mee eens. "Dan vergeet hij Davy Klaassen. En Anwar El Ghazi is vanaf eerstejaars B hier gekomen. Er zijn wel heel veel spelers die hier opleidingsjaren gehad hebben. Mitchell Dijks heeft ook gewoon in de opleiding gezeten. Er zijn dingen waar hij gelijk in heeft, op andere punten wat minder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen