Dortmund verliest punten, Huntelaar ontsnapt aan rood

Jw
23 september 2015, 22:22   Bijgewerkt: 23 september 2015, 22:49

Borussia Dortmund heeft het voorbeeld van Bayern München niet kunnen volgen. Na elf overwinningen op rij moesten Die Borussen de punten delen met 1899 Hoffenheim: 1-1. Verderop in Gelsenkirchen eiste Klaas-Jan Huntelaar een negatieve rol op in de wedstrijd tussen Schalke 04 en Eintracht Frankfurt.

1899 Hoffenheim - Borussia Dortmund 1-1

In Duitsland was de vraag hoe lang Dortmund de reeks aan overwinningen vol zou houden. Het was Hoffenheim dat de ploeg van trainer Thomas Tuchel een halt toeroept. Hoffenheim-aanwinst Eduardo Vargas bracht zijn ploeg op slag van rust op voorsprong.

Kort na de rust kwam Borussia Dortmund op gelijke hoogte via Pierre-Emerick Aubameyang, die op aangeven van Gonzalo Castro de huidige nummer twee van de Bundesliga een punt bezorgde. Bayern München is in Duitsland daardoor alleen koploper met de maximale score van achttien punten uit zes wedstrijden.

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2-0

Net als Bayern München en Borussia Dortmund heeft ook Schalke 04 haar ongeslagen reeks in stand gehouden. De titelkandidaat uit Gelsenkirchen won emt 2-0 van Eintracht Frankfurt. De Nederlandse spitsen Klaas-Jan Huntelaar van Schalke en Luc Castaignos en van Frankfurt konden zich niet onderscheiden met doelpunten. Huntelaar viel wel negatief op door een hele lelijke overteding te begaan op Aleksandar Ignjovski, die hij vol op diens knie trapte. De arbitrage ontging het incident, maar mogelijk kan de Oranje-international op basis van de televisiebeelden alsnog geschorst worden.

Joel Matip en Leroy Sané maakten de treffers voor Schalke 04, dat door de overwinning op de derde plaats staat in de Bundesliga.

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 4-2

Het schokeffect van interim-coach André Schubert was merkbaar bij Borussia Mönchengladbach. De in sportieve problemen verkerende club stond al heel snel met 4-0 voor tegen FC Augsburg. Fabian Johnson, Granit Xhaka, Lars Stindl en Mahmoud Dahoud scoorden binnen twintig minuten allen een keer, waardoor de wedstrijd al in een heel vroeg stadium was gespeeld. De Nederlandse rechtsback viel op met twee benutte strafschoppen namens Augsburg, waarmee hij de eer redde.