Zuinig Ajax moeiteloos naar volgende ronde

Jw
23 september 2015, 23:01   Bijgewerkt: 24 september 2015, 00:26

Ajax heeft woensdagavond door een eenvoudige overwinning op De Graafschap de derde ronde van het bekertoernooi bereikt. De thuisploeg speelde opnieuw niet groots maar desondanks hadden de Superboeren weinig te vertellen in de Amsterdam Arena: 2-0. Viktor Fischer opende in de eerste helft de score en uitgerekend invaller John Heitinga besliste tot grote vreugde van het thuispubliek vlak voor tijd de wedstrijd.

Ondanks dat het bekerduel tegen De Graafschap op het programma stond, ging het bij Ajax vandaag eigenlijk maar over één ding: de forse kritiek van Marco van Basten op de fluwelen revolutie van Johan Cruijff. Het elftal van Frank de Boer liet zich vanavond echter niet van de wijs brengen door de knuppel die Van Basten in het Amsterdamse hoenderhok heeft gegooid. De thuisploeg speelde in een aanvallend 3-4-3 systeem andermaal niet best maar kende weinig moeite met puntloze hekkensluiter van de Eredivisie.

Een geheel andere Amsterdamse defensie dan afgelopen zondag moest de Superboeren vanavond van scoren afhouden. Desondanks moest Heitinga opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank. Diederik Boer mocht wel weer eens minuten maken en de doelman was in de beginfase direct belangrijk. Op een harde inzet van Tom Menting verdween de bal via Boer ternauwernood tegen de lat. Erik Quekel dacht in de rebound zijn ploeg op voorsprong te brengen maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Waar de bezoekers in het eerste bedrijf één keer het aluminium raakte, deed Ajax dat aan de andere kant maar liefst drie keer. Nadat Daley Sinkgraven in de zesde minuut een levensgrote mogelijkheid met het hoofd niet wist te verzilveren, knalde Nemanja Gudelj de rebound tegen de paal. Even later belandde een prachtige vrije trap van Lasse Schöne, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte, op de bovenkant van de lat. Ook Arkadiusz Milik deed een duit in het zakje en vuurde met zijn linker vanaf vijfentwintig meter op de dwarsligger. Vlak voor rust was de Poolse spits wel beslissend. Milik werd op randje buitenspel weggestuurd en bediende Fischer op maat: 1-0.

In de tweede helft was er tot vlak voor tijd weinig te beleven in de ArenA. Ajax leek het wel prima te vinden en de bezoekers konden totaal geen vuist maken. Het stadion veerde op bij de officiële rentree van Heitinga 

tien minuten voor het einde. De invaller werd volop toegezongen door het thuispubliek. Het werd nog mooier voor de ervaren verdediger toen hij even later de bal na een hoekschop per ongeluk op het hoofd kreeg en de wedstrijd in het slot gooide. Prompt werd Heitinga tot 'man van wedstrijd' uitgeroepen, wat leidde tot grote blijdschap bij de fans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen