De Boer: "Nog niet in staat om met 8-0 te winnen"

Jw
24 september 2015, 00:34

Ajax zegevierde woensdag in de beker met 2-0 op De Graafschap. Die uitslag had veel hoger in het voordeel van de Amsterdammers moeten uitvallen, maar trainer Frank de Boer beseft dat zijn team nog niet zover is. De oefenmeester was wel tevreden over het spel.

"De Graafschap stond niet te springen om het spel te maken, maar dat zijn we wel gewend", lichtte De Boer na afloop van de bekerwedstrijd toe tegenover FOX Sports. "Over de eerste twintig minuten was ik niet tevreden, maar in de twintig minuten daarna heb ik gewoon een goed Ajax gezien. Anwar El Ghazi heeft veel ballen in de voeten gehad om een actie te maken en een voorzet te geven. Hetzelfde geldt voor Viktor Fischer en andere jongens die buitenom konden gaan."

De bedrijvigheid voor het doel van de Superboeren deed De Boer goed. "Ik denk dat we in de eerste helft wel iets van vijftien voorzetten hebben gegeven. We hadden schoten van afstand die rakelings naast gingen. Alleen moet de bal een keer goed vallen. In de tweede helft begonnen we hetzelfde als in de eerste helft, maar daarna gingen we weer wat opportunistischer spelen en dan valt zo'n bal uiteindelijk een keer goed. Dus ik ben eerlijk gezegd wel tevreden."

Hoewel de fans tegen het zwakke De Graafschap, waar ook nog eens een aantal spelers gespaard werden, hadden gehoopt op een monsterzege, kwam die er dus niet. "Ik wil elke wedstrijd met 8-0 winnen, maar daartoe zijn we op dit moment nog niet in staat, omdat wij jonge jongens hebben die wisselvallig zijn in hun prestaties. De laatste twintig minuten hebben we alleen maar tegen die muur aan gebeukt. Er was continu dreiging, dat is het Ajax dat ik wil zien."

Viktor Fischer en John Heitinga maakten de doelpunten voor Ajax. De rentree van Heitinga in de Amsterdam ArenA werd luidkeels bejubeld door de fans, die direct werden beloond met een rake kopbal van de routinier. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen