Bosz: "Ik wilde alleen weten waarom ik weg moest"

Jw
24 september 2015, 00:46

Vitesse-trainer Peter Bosz was na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo woedend op scheidsrechter Danny Makkelie, maar hield zich in. De oefenmeester van de Arnhemmers werd in de slotfase van de wedstrijd naar de tribune gestuurd door Makkelie, maar weigerde dat bevel op te volgen. Daarop werd de wedstrijd gestaakt.

Bosz legt tegenover Omroep Gelderland uit wat er gebeurde: "Het was de 82e minuut. Ik wilde weten waarom. Maar hij zei alleen maar weg. Het lijkt me normaal dat ik dat wilde horen waarom ik weg moest, maar hij gaf geen antwoord."

Bosz moest de wedstrijd na de hervatting alsnog vanaf de tribune bekijken, waar hij het opnieuw niet eens was met de leidsman. "Dan wordt de klok teruggezet naar de 80e minuut. Terwijl het twee minuten had geduurd. Vervolgens komen er nog vijf minuten blessuretijd bij. Dat zijn dus negen minuten totaal. Dat zijn feiten."

De 51-jarige coach was ondanks de nederlaag en drie rode kaarten te spreken over het spel van zijn ploeg. "Ik heb het beste Vitesse gezien van dit seizoen. Hier zat muziek in. Zo wil ik dat wij spelen. Wij bepaalden wat er gebeurde op het veld", aldus Bosz, die vervolgens op subtiele wijze nog maar eens aangaf te zijn benadeeld. "Deze wedstrijd konden wij niet winnen. Dat is het gevoel dat je bekruipt."

Bosz hangt door het incident met Makkelie waarschijnlijk een schorsing boven het hoofd van één of meerdere wedstrijden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen