Makkelie niet blij met Bosz: "Hij wilde veld niet af"

24 september 2015, 07:29

De bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse, na verlenging gewonnen door de thuisploeg, krijgt zeker een staartje voor Peter Bosz. Het duel moest kort worden gestaakt omdat de trainer van Vitesse weigerde het veld te verlaten. Hij werd door arbiter Danny Makkelie weggestuurd omdat hij kritiek zou hebben geuit op de arbitrage.

Op de website van Voetbal International vertelt Makkelie wat er, in zijn ogen, gebeurde. "Hij werd weggestuurd wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding, ook op de vierde official. Dat deed hij in de eerste helft al steeds. Ik ben naar hem toegegaan en heb gezegd: "Peter, doe nou niet. Hou je met je team bezig, dan doe ik mijn werk". Daarna maakte hij ook nog een keer een wegwerpgebaar, maar dat was voor mij nog geen reden hem weg te sturen. In de tweede helft had hij weer commentaar, toen was voor mij de maat vol. Ik heb hem toen drie keer gevraagd om te vertrekken, dat wilde hij niet. Toen zei ik: "Dan gaan we er even af, om af te koelen."

Het gedrag van Bosz kan leiden tot een fikse schorsing, want Makkelie is zeker niet van plan om het incident met de mantel der liefde te bedekken. De vraag of hij een stevig rapport gaat schrijven over de trainer van Vitesse, beantwoordt de scheidsrechter zonder enige twijfel bevestigend. "Dat ga ik zeker doen."

Makkelie stuurde, naast Bosz, ook drie spelers van Vitesse van het veld. Bosz zei bij Omroep Gelderland over zijn weigering om het veld te verlaten: "Het was de 82e minuut. Ik wilde weten waarom. Maar hij zei alleen maar weg. Het lijkt me normaal dat ik dat wilde horen waarom ik weg moest, maar hij gaf geen antwoord."

Heracles maakte in blessuretijd gelijk tegen Vitesse en won vervolgens na verlenging met 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen