Twente uitgebekerd: "Hadden bij rust 0-3 voor kunnen staan"

24 september 2015, 08:16

Voor FC Twente zit het toernooi om de KNVB Beker er al na één wedstrijd op. De ploeg uit Enschede, toch al dramatisch aan het seizoen begonnen, verloor in Euroborg met 2-1 van titelverdediger FC Groningein. Een onnodige nederlaag, vinden coach René Hake en spelmaker Hakim Ziyech.

Ziyech wijst op de website van zijn club vooral op het overwicht van zijn team in de eerste helft. "We hebben genoeg kansen gecreëerd. In de eerste helft komen we met 1-0 voor en maken we het Groningen erg lastig. Als we scherper waren geweest ga je met 0-3 of 0-4 de rust in. In de tweede helft geven we het weg."

Coach Rene Hake kan zich vinden in die analyse. "We hadden we eerste helft ruimer voor moeten staan dan 1-0. Je weet dat er bij Groningen wissels komen en ze meer druk gaan zetten. Desondanks was het eerste moment voor ons, met de bal die tegen de paal ging. Vervolgens zie je de wedstrijd veranderen en ontstaat een fase waarin Groningen dusdanig druk zet dat ze twee keer scoren. Dan probeer je door middel van wissels de veldbezetting wat te veranderen. Dat zorgde er voor dat we de grip op de wedstrijd terug vonden, al bleef Groningen gevaarlijk vanuit de omschakeling. Uiteindelijk creëer je te weinig om een gelijkspel of nog meer uit het vuur te slepen. Onze winst van vanavond is voor mij de manier van spelen in de eerste helft. Uiteindelijk gaat het dan om het laatste zetje, want het gaat er om dat de ballen er ook in gaan. Dat hebben we verzuimd."