Helmond Sport dankzij prachtgoal langs RKC

24 september 2015, 20:32

Helmond Sport heeft het Brabantse onderonsje met RKC Waalwijk in de tweede ronde van de KNVB Beker gewonnen. De ploeg van coach Jan van Dijk zegevierde donderdag in het Mandemakers Stadion met 1-2.

Op basis van het wedstrijdbeeld was de overwinning van Helmond Sport verdiend. Wel kwam de Jupiler League-club in Waalwijk in de 37ste minuut op achterstand tegen de divisiegenoot. Aleksandar Bjelica nam de bal na een inworp volledig verkeerd aan, waarvan Rigino Cicilia profiteerde. De aanvaller had door de slechte controle van Bjelica een vrije doortocht naar het Helmond Sport-doel en maakte het af met een fraaie lob over keeper Wouter van der Steen.

Op slag van rust herstelde Bjelica zijn fout. Met zijn vrije trap stond hij aan de basis van de gelijkmaker van Carlo de Reuver, die het leder met zijn rug in het doel werkte. Zeven minuten voor tijd bezorgde Roel van de Sande Helmond Sport met een prachtig afstandsschot de winst.