KNVB komt Vitesse tegemoet en stelt zaak-Bosz uit

24 september 2015, 21:40

Vitesse-coach Peter Bosz had vanavond (donderdag) voor de tuchtcommissie betaald voetbal moeten verschijnen vanwege zijn gedrag in het verloren bekerduel met Heracles Almelo (4-1, woensdag), maar dat is bij 'hoge uitzondering' met een week uitgesteld, tot donderdag 1 oktober.

"De tuchtcommissie heeft hiertoe besloten omdat het wedstrijdformulier uitzonderlijk laat binnen is gekomen bij de aanklager vanwege een storing in wedstrijdregistratiesysteem", legt de KNVB uit via de officiële kanalen. "Ook moest de aanklager wachten op aanvullende verklaringen om het dossier compleet te maken en verstuurde het schikkingsvoorstel hierdoor met vertraging naar Vitesse. Aanvankelijk stond de zitting wel voor vanavond gepland, maar bij nader inzien vindt de tuchtcommissie het toch rechtvaardiger om Vitesse meer voorbereidingstijd te gunnen. De tuchtcommissie verkiest zorgvuldigheid boven snelheid."

Bosz werd tegen Heracles naar de tribune gestuurd. De aanklager betaald voetbal wilde de oefenmeester voor vier duels schorsen, maar zag dat schikkingsvoorstel van tafel geveegd worden.

Door de vertraging mag Bosz zaterdag gewoon in de dug-out plaatsnemen tegen SC Heerenveen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen