Jans: "Als je echt wat wil, dan moet je scoren"

24 september 2015, 23:10

PEC Zwolle-coach Ron Jans sprak in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Feyenoord, in de tweede ronde van de KNVB Beker, van de 'eerste test'. De Overijsselse club zakte; ze ging donderdag met 3-0 onderuit in De Kuip. Jans baalde na afloop vooral van het gebrek aan effectiviteit van zijn spelers.

"Een kwartier voor tijd was de wedstrijd al gespeeld, maar bij 1-0 hadden we drie situaties waarbij je moet scoren en Feyenoord pijn moet doen", aldus Jans bij FOX Sports. "We hebben in deze wedstrijd onze kansen gekregen, of kansen op kansen, maar in de eindfase was onze handelingssnelheid slecht."

"Na rust werd het door een individuele fout van ons 2-0, maar een minuut later maakten zij dezelfde fout en kan je terug komen tot 2-1, maar wij maken het dan niet af", baalde Jans. Een stunt was volgens hem mogelijk geweest. "Het had gekund, maar we waren niet effectief genoeg. Niettemin is de zege van Feyenoord wel verdiend."

PEC Zwolle, in 2014 bekerwinnaar en een jaar later runner-up, gaat zondag voor de Eredivisie weer op bezoek bij Feyenoord. Jans: "Als je echt wat wil hier, dan moet je scoren. En die mogelijkheden lagen er vandaag voor ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen