Wijnaldum vindt stap naar Premier League 'erg lastig'

25 september 2015, 08:09

Georginio Wijnaldum ondervindt dat de stap van de Eredivisie naar de Premier League een hele grote blijkt te zijn. Vorig jaar kroonde hij zich met PSV overtuigend tot kampioen van Nederland, met Newcastle United is hij na zes speelronden nog zonder overwinning. De middenvelder geeft toe dat hij het 'erg lastig' heeft om zich aan te passen aan het hoogste niveau van Engeland.

Vorig seizoen ging het al niet helemaal van harte bij Newcastle en dit seizoen kampen The Magpies wederom met degradatiezorgen. In 2015 wonnen de zwart-witten slechts drie keer en dat maakt het er voor Wijnaldum niet makkelijker op om in het ritme te komen. Na het League Cup-debacle tegen Championship-club Sheffield Wednesday (0-1) zegt hij in The Chronicle dat het een lastige situatie is. "Ja, erg lastig. Maar ik moet ermee omgaan, positief blijven en vooruit kijken. Dat geldt overigens voor het hele team."

Wijnaldum weet dat Newcastle weinig kansen creëert, maar is ervan overtuigd dat het goed zal komen. "Dat weet ik zeker. Ik train elke dag met het team en zie dat we gewoon nog wat beter op elkaar ingespeeld moeten raken. We hebben een nagenoeg nieuw team. Dat is geen excuus, omdat je dan in de eerste weken hard moet werken om resultaten neer te zetten", besluit de Oranje-international.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen