FC Volendam periodekampioen, hattrick Steltenpool

25 september 2015, 21:52   Bijgewerkt: 25 september 2015, 22:40

Beide teams scoorden vrijdag in het Kras Stadion drie keer, maar echt spannend was het desondanks niet. Twee doelpunten van Almere City FC in de eerste helft werden afgekeurd en omdat FC Volendam-spits Bert Steltenpool wel drie geldige treffers produceerde, ging de winst naar de thuisploeg. Door deze zege (3-1) wint FC Volendam de eerste periode in de Jupiler League.

Dat FC Volendam de terechte periodewinnaar is, daarover zullen de meningen niet verschillen. De ploeg van coach Robert Molenaar won zeven van zijn acht wedstrijden, alleen thuis tegen VVV Venlo werden punten gemorst. Dat duel eindigde in 1-1, verder boekte de ploeg in competitieverband louter zeges. Zeges met minimaal twee goals verschil, bovendien.

Tussendoor vond ook Almere City twee keer het net, maar beide goals werden afgekeurd. De tweede wegens buitenspel, daarover was iedereen het wel eens. Maar de eerste treffer leek te tellen, tot de assistent-scheidsrechter ingreep. Almere scoorde nadat het een snel genomen vrije trap dacht te onderscheppen, maar de arbitrage oordeelde dat de vrije trap nog niet genomen was. Omdat de bal nog niet stilgelegen had, werd het doelpunt ongeldig verklaard. Pas na rust maakte Almere eindelijk een geldig doelpunt, maar verder dan 3-1 kwamen de bezoekers niet.

Sparta, de nummer twee van de ranglijst, won voor eigen publiek met 2-1 van Telstar. De Rotterdammers hebben vijf punten minder dan FC Volendam, maar speelden ook één duel minder. De duels tussen FC Emmen en Jong PSV (1-1) en MVV en FC Dordrecht (2-2) eindigden in een gelijkspel.

[photo,92524,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen