Zoet: "Ik heb de intentie om te verlengen bij PSV"

26 september 2015, 12:32

Jeroen Zoet blijft, als het aan hem ligt, voorlopig onder contract staan bij PSV. De eerste doelman van de Eindhovenaren vindt het nog te vroeg voor een stap naar buitenland, al kon hij afgelopen zomer ook al een contract tekenen in een ander land. Daar heeft hij toen heel bewust van afgezien.

De 24-jarige sluitpost vindt dat hij nog genoeg kan leren in de Eredivisie. "Ik heb de intentie om te verlengen en om na dit seizoen nog een jaar bij PSV te blijven, al weet je het in de voetballerij nooit helemaal zeker", legt Zoet uit in conclaaf met het Eindhovens Dagblad. "Misschien dien ik het nieuwe contract wel uit, of ga ik toch eerder. Je bent afhankelijk van zoveel andere factoren en met name of er belangstelling is."

Zoet heeft goed gekeken naar de transfers van Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Memphis Depay (Manchester United). "De afgelopen zomers heb ik afgezien van een stap naar het buitenland. Dat zou te vroeg zijn geweest. Ik denk dat je bij een club anders binnenkomt, als je echt bepalend bij je vorige team was. Georginio Wijnaldum was vorig seizoen de beste speler van de Eredivisie en Memphis Depay topscorer. Dan heb je wel iets gepresteerd. Sommige spelers gaan naar het buitenland en zijn via huur snel terug in de Eredivisie. Dat wil ik in ieder geval niet. Als ik in de toekomst een keer wegga, wil ik spelen bij die nieuwe club", besluit hij zelfbewust.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen