Scorende Van Dijk zet Southampton op juiste spoor

Ger
26 september 2015, 18:36   Bijgewerkt: 26 september 2015, 19:10

Southampton heeft de tweede overwinning beet van dit seizoen in de Premier League. De manschappen van manager Ronald Koeman wonnen voor eigen publiek met 3-1 van Swansea City.

De van Celtic overgenomen Virgil van Dijk deed een belangrijke duit in het zakje. De verdediger opende in de elfde minuut de score door raak te koppen uit een hoekschop. Het was zijn eerste doelpunt in Engelse dienst. In de tweede helft liep Southampton verder uit door treffers van Dusan Tadic en Sadio Mané. In de slotfase deden de gasten uit Wales nog iets terug door een benutte penalty van Gylfi Sigurdsson. Bij de thuisploeg speelde naast Van Dijk met doelman Maarten Stekelenburg nog een Nederlander mee.

Liverpool hield na een reeks van teleurstellende resultaten de volle buit over aan de thuiswedstrijd tegen Aston Villa: 3-2. Na de openingstreffer van James Milner scoorde Daniel Sturridge twee keer voor The Reds. Namens de bezoekers was Rudy Gestede goed voor twee doelpunten.