FC Utrecht en Cambuur vermaken in boeiend gelijkspel

Jw
26 september 2015, 20:32   Bijgewerkt: 27 september 2015, 00:55

FC Utrecht kwam zaterdagavond tegen SC Cambuur terug van een 3-1 achterstand, maar zal toch balen dat het niet verder is gekomen dan een gelijkspel. Na een gezapige eerste helft kwam de wedstrijd na de rust volledig los. FC Utrecht was door een rode kaart van Cambuur-doelman Harm Zeinstra in de slotfase zelfs nog dicht bij de overwinning, maar zo ver kwam het niet. De 3-3 eindstand was over de hele wedstrijd gezien wel terecht.  

Bij afwezigheid van de Franse sensatie Sébastien Haller, die geschorst was, moesten andere spelers opstaan bij FC Utrecht. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar SC Cambuur greep na een voorzichtig begin al snel het initiatief. Hoewel het spel ook bij de Friezen absoluut niet oogstrelend was, zat er meer verrassing in. Nadat Sjoerd Overgoor met een snoeiharde volley doelman Robbin Ruiter aan het werk had gezet, was het even later alsnog raak. De opgestoomde Cambuur-back Marlon Pereira bediende spits Bartholomew Ogbeche bij de tweede paal, die Ruiter klopte met een van richting veranderde kopbal (0-1).

En het ging anders. Trainer Erik ten Hag leek na de onderbreking een compleet ander team in het veld te hebben gestuurd, maar er was toch echt maar één speler gewisseld (Conboy voor Nganioni). FC Utrecht speelde onbevangen op de aanval, wat leidde tot enthousiasme bij het publiek én de gelijkmaker. Willem Janssen rondde een steekpass vanaf het middenrif netjes af door Cambuur-doelman Zeinstra door de benen te spelen (1-1).

SC Cambuur wankelde en leek rijp voor een tweede tegentreffer. Het getuigde dan ook van enorme veerkracht dat de ploeg uit Leeuwarden snel weer op voorsprong kwam. Na een verfijnde aanval klungelde Martijn Barto, maar was Ogbeche er als de kippen bij om te profiteren (1-2).

De storm op het doel van Cambuur was begonnen en al snel begaf de 'gele' muur het. Zeinstra veroorzaakte tien minuten voor tijd een strafschop en moest met rood het veld verlaten. Zijn vervanger Leonard Nienhuis, die eerder dit seizoen zijn plek onder de lat nog verloor, had geen antwoord op de inzet van Willem Janssen. Barazite kreeg in de blessuretijd nog een enorme kans op de winnende treffer, maar miste van dichtbij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen