Vitesse vergeet zichzelf te belonen in Heerenveen

Ger
27 september 2015, 01:00

SC Heerenveen en Vitesse hebben de punten gedeeld in Friesland. In de eerste helft was het een open wedstrijd met een flink aantal kansen, zeker voor de bezoekers. Toch werd dat na rust minder en was niemand dodelijk genoeg binnen de zestienmeter. Het eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Heerenveen won in eigen huis dit seizoen slechts van De Graafschap. De motivatie moest dus ongetwijfeld aanwezig zijn tegen Vitesse. Na een minimale bekerzege op NAC (0-1) leek de ploeg van Peter Bosz de perfecte tegenstander. De Arnhemmers hadden het moeilijk op bezoek bij Heracles afgelopen week, waar het bekeravontuur al vroeg strandde en een waar kaartenfestijn ontstond.

Zo ging Kenny Otigba tot twee keer toe flink in de fout, wat niet werd afgestraft door Lewis Baker. Dominic Solanke wist na een halfuur op gelukkige wijze te scoren via de rug, maar de spits zag zijn goal wegens buitenspel afgekeurd worden. Even later pegelde de jonge Chelsea-huurling de bal nét over. Het waren aantrekkelijke duels tussen Solanke en Jerry St. Juste, beiden pas achttien jaar oud.

Na de theepauze beet Heerenveen wat meer van zich af. De thuisploeg drong bij vlagen aan via Sam Larsson en Joey van den Berg, maar kon geen vuist maken. Vitesse hield stand en knokte zich in de slotfase goed terug. Het resulteerde in een laatste, grote kans voor Solanke, die opnieuw niet dodelijk genoeg was voor het doel van Erwin Mulder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen