Winnend Ajax spaart erbarmelijk FC Groningen

Ger
26 september 2015, 22:01   Bijgewerkt: 27 september 2015, 01:03

Ajax heeft zaterdagavond in eigen huis een eenvoudige overwinning geboekt op FC Groningen. De Amsterdammers waren met name in de tweede helft veel beter dan de bezoekers maar verzuimden een monsterscore neer te zetten: 2-0. Nemanja Gudelj en invaller Viktor Fischer zorgden voor de doelpunten. Ajax kan door de zege de rest van het weekend achteroverleunen en rustig afwachten hoe de concurrentie het ervan afbrengt.

Ajax kreeg ondanks de cijfermatig gezien prima prestaties de laatste weken nogal eens kritiek op het veldspel. Het zou 'niet sprankelend genoeg zijn'. Frank de Boer gaf vrijdag aan het niet eens te zijn met de kritiek op zijn elftal. Ajax heeft volgens De Boer wel degelijk de intentie om mooi en aanvallend voetbal te spelen, maar dat zou eenvoudigweg niet makkelijk zijn. Tegen Groningen liet de thuisploeg na rust zien dat het inderdaad kan sprankelen. Op afwerken moet echter nog wel worden getraind.

In het begin van de tweede helft creëerden de Amsterdammers binnen een tijdsbestek van tien minuten plots een aantal enorme kansen. Davy Klaassen mocht na een geweldige pass van uitblinker Riechedly Bazoer als eerste proberen de voorsprong te verdubbelen. Maar de aanvoerder schoot na een heerlijke aanname voorlangs. Vervolgens waren drie grote mogelijkheden niet aan Arkadiusz Milik besteed. De Poolse aanvalsleider knalde hoog over, net voorlangs en zag Younes helemaal over het hoofd.