Locadia redt PSV van puntenverlies tegen sterk NEC

Ger
26 september 2015, 22:44   Bijgewerkt: 27 september 2015, 01:08

PSV heeft een zwaarbevochten zege geboekt in eigen huis tegen NEC. De Eindhovenaren waren, zeker in de eerste helft, enorm slordig en mochten van geluk spreken dat de bezoekers het niet afstraften. PSV trok uiteindelijk toch aan het langste eind dankzij goals van Luuk de Jong en Jürgen Locadia. Eindstand: 2-1.

Toen het scorebord tijdens de rust 1-0 aangaf, was dat voor de Teletekst-bezoeker geen grote verrassing. PSV beging vorige week in Almelo weliswaar een nieuwe misstap in een uitwedstrijd, maar werd toch geacht om promovendus NEC in eigen huis te verslaan. Het liefst zonder schade, met de Champions League-kraker tegen CSKA Moskou op het programma.

De allereerste dieptepass leverde al meteen gevaar op. Jeroen Zoet fungeerde als een soort Manuel Neuer en zette binnen vijf minuten een flinke sprint in. Een onbegrijpelijke én onnodige keuze, aangezien de afstand enorm was. De doelman was dan ook te laat, waardoor Anthony Limbombe er met de bal vandoor ging. Veel PSV'ers waren echter terug om het doel te verdedigen.

Maar de Nijmegenaren waren helemaal niet onder de indruk van de tegentreffer. Er werd opnieuw vroegtijdig druk gezet en gecombineerd door Navarone Foor, Ritzmaier en Limbombe. Laatstgenoemde ging al snel in de tweede helft neer, na een late sliding van Santiago Arias. De Colombiaan raakte hem licht, maar zag scheidsrechter Danny Makkelie wel terecht naar de stip wijzen. Christian Santos beging geen fout en schoot kalm binnen vanaf elf meter.

Jeffrey Bruma en Hector Moreno hielden de boel in de slotfase wél potdicht achterin. Dankzij de nipte overwinning blijft PSV in het spoor van koploper Ajax en Heracles. NEC blijft steken op de 9de plek met tien punten.