Excelsior toont veerkracht tegen ADO Den Haag

Jw
27 september 2015, 16:32   Bijgewerkt: 27 september 2015, 16:38

ADO Den Haag heeft zondagmiddag slechts een punt overgehouden aan de ontmoeting met Excelsior. De Chinese clubeigenaar Hui Wang kreeg samen met de veelbesproken kersverse assistent-trainer Gao Hongbo wel veel spektakel voorgeschoteld. De Haagse ploeg kwam drie keer op voorsprong, die alle keren ook weer uit handen werd gegeven. Het werd uiteindelijk 3-3. 

De sfeer ging er door de binnenkomst van de ADO-supporters op vooruit, wat niet kon worden gezegd over het voetbal. Vooral Excelsior liet bar weinig zien. ADO Den Haag had het duel in deze fase dan ook al moeten beslissen, maar dat liet de thuisploeg na. Excelsior zat totaal niet in de wedstrijd, maar sloeg op slag van rust toch toe. Vito Wormgoor verdedigde knullig uit, waardoor Adil Auassar geheel vrijstaand mocht uithalen: 1-1. 

Zo gingen de spelers van ADO Den Haag alsnog met een fluitconcert rusten. De ploeg van trainer Henk Fraser werkte direct na de rust wel aan de band met de fans. Gianni Zuiverloon zette ADO binnen vijf minuten op voorsprong met een rake kopbal uit de corner (2-1), een doelpunt dat dit keer wel werd gevierd door de harde kern van de club.

Maar net als in de eerste helft kwam Excelsior terug van de achterstand. De Rotterdammers profiteerden van een gezapige houding bij de spelers van ADO Den Haag, die niet reageerden op balverlies in de voorhoede. Auassar profiteerde van de ruimte en maakte het karwei met een subtiele wipper af (2-2).

Wang Hui
Gan

Gan]}Het spelbeeld bleef echter onveranderd, waardoor het niet vreemd was dat ADO Den Haag even later opnieuw op voorsprong kwam. Aanvankelijk maaide Duplan na een voorzet van Dion Malone nog over de bal, maar het was Havenaar die bij de tweede paal de grote kans alsnog benutte (3-2). Vlak daarvoor was overigens Excelsior-doelman Filip Kurto in botsing gekomen met de paal, waarna de Pool per brancard het veld verliet.

Met de dertigjarige debutant Tom Muyters op doel herhaalde Excelsior het kunstje waar het inmiddels patent op had gekregen. De sterk spelende Brandley Kuwas kreeg teveel ruimte van zijn tegenstanders en trok de score met een vlammend schot weer gelijk (3-3). Het kruit was daarna toch echt op bij beide ploegen, ook al schoot ADO-invaller Ludcinio Marengo in de laatste minuut van de blessuretijd nog op de lat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen