Van Bronckhorst vond Feyenoord donderdag sterker

27 september 2015, 17:32

Voor de tweede keer deze week wist Feyenoord in de eigen Kuip van PEC Zwolle te winnen. Donderdag waren de Rotterdammers met 3-0 te sterk in het bekertoernooi, zondagmiddag werd het 2-0 in het voordeel van de rood-wit-zwarten. Coach Giovanni van Bronckhorst is tevreden, maar realiseert zich dat het niet zo eenvoudig ging als midweeks het geval was.

"Het ritme en het tempo lagen met name in de eerste helft lager dan donderdag. Pas als we het tempo omhoog gooiden, werden we gevaarlijk", analyseert Van Bronckhorst na de wedstrijd op de clubwebsite. Halverwege stond het nog 0-0. "We hebben in de rust gezegd dat als we het tempo zouden opvoeren, we PEC kapot konden spelen. Na een goed eerste kwartier in de tweede helft vergaten we alleen om door te drukken", aldus de Feyenoord-trainer.

Van Bronckhorst vond PEC Zwolle best gevaarlijk in de counter. "We moesten met name op Ryan Thomas letten, daarom hebben we Tonny Vilhena ook ingebracht zodat hij iets meer de strijd met hem zou kunnen aangaan", stelt Gio. "We vergaten lange tijd om eerder druk naar voren te zetten. We hebben als ploeg bijvoorbeeld te weinig naar Eljero Elia gezocht, zeker gezien de vroege gele kaart voor Bram van Polen. Als team moeten we op zulke momenten slimmer zijn en hem constant bedienen. Gelukkig vonden we hem bij de 2-0 wel, daarna was de wedstrijd ook gespeeld", weet Van Bronckhorst.

De conclusie van Van Bronckhorst: "Het waren goede dagen voor ons. Nu gaan we met vertrouwen richting de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Hopelijk kunnen we dan het blok richting de interlandweek goed afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen