Ziyech regisseert opbloeiend Twente naar eerste zege

Jw
27 september 2015, 18:42   Bijgewerkt: 27 september 2015, 18:48

FC Twente heeft het Eredivisieweekend afgesloten met een verdiende overwinning. In eigen huis werd Roda JC, dat na een sterke openingsfase te veel steken liet vallen, met 2-1 verslagen. Het is de eerste driepunter voor de ploeg uit Enschede. De grote man was aanvoerder Hakim Ziyech, die voor beide assists tekende.

 

Ook Ziyech kon vorige afgelopen week niet voorkomen dat FC Groningen zijn ploeg uit het bekertoernooi knikkerde (2-1). Een kleine domper voor de Tukkers, die de laatste tijd juist langzaam omhoog leken te krabbelen. Tegen Ajax en Cambuur werden in ieder geval twee punten gepakt, maar Groningen bleek vervolgens te sterk in de KVNB Beker.

De Limburgers begonnen op hun beurt opvallend sterk aan het nieuwe seizoen. De promovendus uit het zuiden behaalde al elf punten uit de eerste zes duels en settelde zich voorafgaand aan het duel in Enschede op een knappe zesde plaats. Roda durfde vooruit te voetballen, vooral in de counter was de ploeg een paar keer dreigend.

Totdat Ziyech opstond in De Grolsch Veste. De aanvoerder van FC Twente was de laatste weken veelvoudig onderwerp van gesprek nadat zijn definitieve keuze voor het nationale elftal van Marokko naar buiten kwam. Zondag zette hij de knop gewoon weer om, om zich volledig op zijn werkgever en de Eredivisie te kunnen focussen.

Eerst vond de smaakmaker Jari Oosterwijk, die opnieuw in de punt van de aanval mocht beginnen. De spits legde al vroeg veel strijd in loopvermogen in de wedstrijd, maar begon wat ongelukkig. Uit een scherpe voorzet van Ziyech wist hij na een klein halfuur toch raak te koppen. Doelman Benjamin van Leer was kansloos toen Oosterwijk de bal knap verlengde via het hoofd. 

Arjan Swinkels en Gibril Sankoh, het centrale duo van de Limburgers, hadden zichtbaar moeite met de spits van de thuisploeg. Oosterwijk creëerde niet heel veel kansen voor zichzelf, maar wel ruimte voor zijn ploeggenoten. Hierdoor konden lopende mensen als Ziyech en Mokotjo de gaten induiken. Vlak na de 1-0 was het via dit duo opnieuw raak, nadat Ziyech de bal strak teruglegde en Mokotjo 'm vanaf twintig meter tegen de touwen pegelde.

Toch veranderde het Twentse vuur vervolgens in een vlammetje. De gretigheid en energie leek langzaam weg te vloeien, waardoor Roda het tien minuten voor tijd nog spannend kon maken. Tomi Juric kopte oplettend raak uit een perfecte voorzet van Hicham Faik: 2-1. Dankzij de zege schuiven de Tukkers een plekje op (nu 15e). De ploeg uit Kerkrade blijft steken op de zesde plaats.

[photo,92588,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen