Dortmund laat opnieuw punten liggen in titelstrijd

Jw
27 september 2015, 19:47   Bijgewerkt: 27 september 2015, 20:08

Terwijl Bayern München maar blijft winnen, is Borussia Dortmund de onoverwinnelijkheid kwijtgeraakt. Vier dagen nadat 1899 Hoffenheim al met een gelijkspel een einde had gemaakt aan de zegereeks, kwam de titelkandidaat tegen SV Darmstadt 98 opnieuw niet tot een overwinning (2-2).

Dortmund kwam op achterstand door een fraaie volley van Marco Heller. Pierre-Emerick Aubameyang nam de gele formatie vervolgens op sleeptouw door de achterstand persoonlijk om te buigen in een 2-1 voorsprong. De 26-jarige atletische spits scoorde binnen acht minuten twee keer, die goed werd bediend door de spelmakers Shinji Kagawa en Adnan Januzaj. Daarmee vestigt Aubameyang een record in de Bundesliga, want nog nooit eerder was een speler in alle eerste zeven competitiewedstrijden trefzeker.

Borussia Dortmund leek op weg naar drie punten, maar Aytac Sulu redde in de laatste minuut een punt voor zijn ploeg. Daardoor is de achterstand op het oppermachtige Bayern München opgelopen tot vier punten.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC: 1-1

Ook in Frankfurt werden de punten gedeeld. Bij Eintracht Frankfurt viel Luc Castaignos pas in de zeventigste minuut en maakte niet het verschil. Hertha BSC redde in de slotfase een punt door een doelpunt van Vladimir Darida.