Fenerbahçe onderuit in topper ondanks goal Van Persie

Jw
27 september 2015, 20:23

Robin van Persie heeft Fenerbahçe zondag niet aan een overwinning kunnen helpen. De gelouterde Nederlandse spits was wel op dreef met één treffer als invaller, maar het was niet genoeg voor de Turkse grootmacht. Besiktas won de topper met 3-2, waarmee het ook de koppositie in de Süper Lig overneemt.

Fenerbahçe had in de openingsfase het betere van het spel, maar werd verrast door de thuisploeg. Simon Kjaer kopte een vrije trap van José Sosa achter zijn eigen doelman, waardoor Besiktas de score opende. Vier minuten later zorgde de Duitse schutter Mario Gomez vanuit een hoekschop voor de 2-0. 

Fenerbahçe, dat in de Europa League één van de tegenstanders is van Ajax, moest daardoor een valse start zien goed te maken. Besiktas-verdediger Dusko Tosic volgde het slechte voorbeeld van zijn tegenstander Kjaer door de bal in eigen doel te koppen (2-1). 

Robin van Persie werd na een uur spelen ingebracht, omdat Fenerbahçe iets moest forceren. Als vervanger van de tegenvallende Fernandão had de voormalig topscorer van de Premier League niet lang nodig om het verschil te maken. Van Persie was het eindstation van een geweldige actie van invaller Volkan Sen (2-2).

Fenerbahçe ging een kwartier voor tijd alsnog de boot in. Gomez tekende aan voor zijn tweede treffer van de avond door een voorzet van Gökhan Töre tegen de touwen te koppen. Van Persie miste in de slotfase nog een grote kans door op de paal te koppen, waardoor Fenerbahçe en Besiktas nu evenveel punten hebben in de competitie. Wesley Sneijder volgt met 'zijn' Galatasaray op de vierde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen