Enrique: "Blessure Messi heeft effect op speelstijl"

Jw
27 september 2015, 20:58

FC Barcelona moet het de komende zeven tot acht weken stellen zonder sterspeler Lionel Messi. Het is een open deur intrappen om te zeggen dat de afwezigheid van Messi een gemis is, maar trainer Luis Enrique denkt dat ook de speelstijl van de Catalanen aangepast zal moeten worden. 

Messi liep in de competitiewedstrijd tegen Las Palmas een beschadiging aan zijn kniebanden op. Enrique denkt hardop na over de gevolgen. "Zonder Messi verliezen we veel aspecten van ons spel. We moeten ons nu als collectief opnieuw groeperen, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen", zegt de Spaanse coach.

Gelukkig voor Enrique heeft hij nog wel de beschikking over twee andere wereldspitsen: Neymar en Luis Suarez. Volgens de trainer redt FC Barcelona zich dan ook wel zonder Messi. "Mijn team kan hier mee omgaan, omdat de spelers dapper en mentaal sterk zijn. Dit kan ook worden gezien als een test en stimulans", prikkelt Enrique zijn ploeg. 

Suarez gaf dit weekend al het goede voorbeeld. De oud-speler van FC Groningen en Ajax maakte na het uitvallen van Messi beide doelpunten in de 2-1 zege op Las Palmas, waardoor de drie punten in Camp Nou bleven. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen