Fiorentina geeft Inter ongenadig pak slaag in Milaan

Jw
27 september 2015, 22:52

Internazionale is de ongeslagen status in de Serie A zondag op pijnlijke wijze kwijtgeraakt. Fiorentina won op bezoek bij de Nerazzurri met klinkende cijfers: 1-4. Nikola Kalinic was met drie treffers de grote man bij de club uit Florence, die door de winst ook direct de koppositie van Internazionale overnemen. 

Inter begon aan de topper tegen Fiorentina in de wetenschap dat het alle wedstrijden nog had gewonnen. Daarbij moest worden opgemerkt dat de winnende reeks niet met overmacht was opgebouwd. In alle vijf wedstrijden won Inter namelijk met één doelpunt verschil. Maar dat Fiorentina zondagavond over de blauw-zwarte titelkandidaat heen walste, was wel een grote verrassing. 

Bij Inter ging in de eerste helft alles mis wat mis kon gaan. Doelman Samir Handanovic veroorzaakte vroeg in de wedstrijd een strafschop door Kalinic tegen de grond te werken, nadat hij een terugspeelbal van Gary Medel slecht had aangenomen. Handanovic kwam weg met een gele kaart, waardoor hij de strafschop wel mocht verdedigen. Dat lukte hem tegenover zijn landgenoot Josep Ilicic echter niet (0-1). 

Handanovic speelde ook een opmerkelijke rol bij de tweede treffer. Aanvankelijk redde de Sloveense doelman nog knap op een schot van Ilicic, maar hij twijfelde bij de rebound, die vervolgens op rommelige wijze werd benut door Kalinic. Inter had in de voorgaande wedstrijden slechts één doelpunt moeten incasseren, maar kreeg voor de rust zelfs nog de derde om de oren. Kalinic gleed na voorbereidend werk van Marcos Alonso als een echte spits zijn tweede van de avond binnen. 

Er stond geen maat op de Kroatische spits, die de defensie van Inter gek maakte met zijn loopacties. De Braziliaanse stopper Miranda haalde in de 32ste minuut de doorgebroken Kalinic neer, wat hem op een rode kaart kwam te staan. 

Na de pauze hield Fiorentina zich in. Inter-spits Mauro Icardi maakte nog wel de 1-3, maar door de derde treffer van Kalinic kwam de thuisploeg niet meer terug in de wedstrijd. Fiorentina staat door de zege bovenaan in de Serie A. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen