Blessure Robben kwam niet door de druk: "Onzin"

29 september 2015, 11:03

Arjen Robben is Nederlands hoop in bange dagen, maar heeft in de cruciale fase van de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 in Frankrijk niet zijn steentje kunnen bijdragen bij Oranje. De vleugelaanvaller van Bayern München wordt geplaagd door blessureleed en het lijkt erop dat hij in de EK-kwalificatiecyclus niet meer aan spelen zal toekomen.

"Realistisch gezien zal het heel erg moeilijk worden", zegt Robben bij het 538-programma Evers Staat Op over de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en IJsland, die respectievelijk op 10 en 13 oktober gespeeld worden. Hoewel Robben weer individueel werkt op het trainingsveld bij Bayern, gaat het nog niet bijster goed met hem. "Hoe het gaat is eigenlijk een vraag die ik de laatste paar weken niet wil beantwoorden. Het gaat op zich wel weer beter, maar nog niet goed. Dat was vooraf ook al duidelijk. Het is gewoon klote."

"Ik ben veel aan het lopen, maar ben nog niet met de bal bezig", legt Robben uit. "Ik ben alles wel weer aardig aan het opbouwen en werk vooral op conditioneel vlak. Daarnaast doe ik ook veel krachttraining. Het gaat wel goed – het herstelproces verloopt voorspoedig – maar het heeft gewoon veel tijd nodig. Voor het werk met de bal moet ik nog even geduld hebben. Ik denk dat dit vanaf volgende week weer kan."

'Wéér een blessure bij Robben' dachten veel mensen toen hij uitviel tijdens het duel van Nederland met IJsland. "Het meest frustrerende is dat ik er alles aan doe om zo fit mogelijk te zijn. Ik leef ervoor. Het ging eigenlijk heel goed. Ik ben twee jaar heel fit geweest en nu val ik weer helemaal terug met drie blessures achter elkaar. Het is heel moeilijk om daar mee om te gaan", aldus de aanvoerder van Oranje.

Opmerkingen dat Robben tegen IJsland door de immense druk geblesseerd raakte, vindt hij stompzinnig. "Nee, daar geloof ik niks van. Dat is onzin. Er is gewoon puur iets gebeurd in die wedstrijd. Dat kan ik met honderd procent zekerheid zeggen. Ik voetbalde niet anders. Mensen die dat roepen, die hebben er niet veel verstand van", besluit Robben.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen