Wenger: "Olympiakos heeft een groot voordeel"

29 september 2015, 15:14

Manager Arsene Wenger is met Arsenal de favoriet in de Champions League-ontmoeting met Olympiakos van vanavond (dinsdag), maar de Fransman heeft zich op voorhand enigszins ingedekt. Hij stelt dat de Grieken in het voordeel zijn, omdat zij veel minder tegenstand hebben in hun nationale competitie.

Olympiakos won de afgelopen vijf seizoen met relatieve eenvoud de titel in de Griekse Super League en heeft dit seizoen nog alle wedstrijden gewonnen in competitieverband. "Zij zijn flink in het voordeel. Zij domineren in hun competitie, waardoor ze zich optimaal kunnen voorbereiden op wedstrijden als deze", stelt Wenger volgens de BBC. De Franse coach won de afgelopen week m,et Arsenal van Tottenham Hotspur en Leicester City.

Arsenal verloor in de eerste groepswedstrijd in de Champions League met 2-1 van Dinamo Zagreb, terwijl Olympiakos in eigen huis met 0-3 ten onder ging tegen Bayern München. Wenger kan tegen de Grieken niet beschikken over Mathieu Flamini, Mikel Arteta, Olivier Giroud, Jack Wilshere, Danny Welbeck en Tomas Rosicky. Mogelijk kan Francis Coquelin wel zijn rentree maken na een knieblessure.

Olympiakos mist Luka Milivojevic en Manuel da Costa in Londen, waar de Nederlander Bas Nijhuis vanavond de scheidsrechter is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen