"Ajax zal Molde negen van de tien keer verslaan"

30 september 2015, 10:16

Ajax is de favoriet voor het Europa League-duel met Molde FK van komende donderdag. Althans, dat vindt André Bergdolmo. De Noorse oud-verdediger verdedigde tussen 2000 en 2003 de clubkleuren van Ajax, dat hem als eregast uitgenodigd heeft voor het duel in Noorwegen. "Ajax is voor mij de duidelijke favoriet. Ja, ook hier in Noorwegen", zegt Bergdolmo.

De voormalig Ajacied denkt dat Ajax voetballend gezien een stuk verder is dan Molde. "Als Ajax goed positiespel speelt, tussen de linies weet te voetballen en Molde laat lopen, wordt de verdediging kwetsbaar. En dan heeft Ajax genoeg kwaliteit om dat af te straffen", stelt Bergdolmo in De Telegraaf. "Negen van de tien keer zal dit elftal Molde verslaan. Tegen Fenerbahçe (3-1 winst in Istanbul, red.) steeg Molde boven zichzelf uit, maar dat zie ik nu niet gebeuren. Ajax heeft betere spelers en meer ervaring op het Europese toneel. Een zege van Molde zou een superstunt zijn."

Bergdolmo kent Molde aardig goed. "In de Noorse competitie spelen ze op balbezit en wordt er zorgvuldig opgebouwd. Maar in Europa verwacht ik een 1-4-5-1-systeem, waarbij op de counter wordt gegokt. Molde is veel goede spelers kwijtgeraakt en staat nu slechts zevende. Het elftal is lang niet zo goed als vorig jaar. En het scheelt een hoop dat Mohamed Elyounoussi geschorst is", aldus de oud-verdediger, die weet waar Molde sterk in is. "In de counter, maar ook in spelhervattingen. Molde heeft een aantal goede koppers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen