Guardado mogelijk in kraker tegen Ajax al inzetbaar

30 september 2015, 11:47

Carlos Pecanha is uit Mexico ingevlogen om Andrés Guardado bij te staan in de revalidatie van zijn enkelblessure en is bijzonder positief over het herstel van de sterkhouder van PSV. Volgens de Mexicaanse fysiotherapeut zou de middenvelder komend weekend in de topper tegen Ajax zelfs alweer in actie kunnen komen.

Guardado raakte op 15 september geblesseerd in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (2-1 winst) en zou aanvankelijk vier tot zes weken buitenspel staan. De 29-jarige middenvelder herstelt echter voorspoedig en kan dus mogelijk al razendsnel terugkeren. "We hebben hoop. Andrés voelt zich fysiek en mentaal goed", sprak Pecanha tegen Goal Mexico. Mogelijk haalt Guardado de kraker tegen Ajax dus. "Hij zou fit kunnen zijn", stelt de fysiotherapeut.

Ondertussen hoopt de Mexicaanse bond dat Guardado met Mexico op 10 oktober tegen de Verenigde Staten in actie kan komen. De inzet in dat duel is een ticket voor de Confederations Cup in 2017. "Als hij met PSV tegen Ajax meedoet, dan kan hij ook aansluiten bij ons. Er zal dan wel eerst een eindevaluatie plaatsvinden", besluit Pecanha.

PSV heeft bevestigd dat Guardado inderdaad lekker bezig is in zijn herstel. "Hij moet een stappenplan afwerken en tot nu toe verloopt dat voortvarend. Als dat zo doorgaat, kan hij inderdaad sneller terug zijn, maar het is niet gezegd, dat het zo blijft gaan. We kijken van dag tot dag en houden alle opties open", luidt de reactie van de club tegenover De Telegraaf.

Naast Guardado zijn ook Luuk de Jong, Jetro Willems, Nicolas Isimat-Mirin, Florian Jozefzoon, Menno Koch en Luuk Koopmans geblesseerd bij PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen