Van den Brom: "Bilbao heeft een uitgebalanceerd team"

30 september 2015, 19:48

AZ-coach John van den Brom is op zijn hoede voor Athletic de Bilbao, ook al staat die ploeg op de zeventiende plek in de Primera Division. Beide teams staan donderdag in Alkmaar tegenover elkaar in de tweede speelronde van de Europa League-groepsfase.

"Toen we de loting met elkaar bekeken, zeiden we dat Athletic de Bilbao de favoriet zou zijn in deze groep", zegt Van den Brom op AZ.nl. "Daar denken we niet anders over omdat ze in de Spaanse competitie wisselvallig presteren. Tegen Augsburg heeft Bilbao een goede wedstrijd (3-1 winst) gespeeld waarin werd gewonnen. Het is in alle opzichten een goede tegenstander met veel ervaring en individueel goede spelers. En ze hebben niet zo lang geleden FC Barcelona van de mat getikt…" In de strijd om de Spaanse supercup was Bilbao over twee duels met 5-1 te sterk voor de Champions League-houder. Van den Brom: "Ze hebben een uitgebalanceerd team. Athletic speelt met twee backs die graag willen opkomen en met twee gevaarlijke spitsen die goed op elkaar zijn ingespeeld. We hebben de ploeg goed bekeken en weten waar hun sterke en zwakke punten liggen."

Van den Brom: "Wij moeten donderdag als team een topprestatie leveren om Athletic te kunnen verslaan. We hebben een goed gevoel en vertrouwen overgehouden aan de winst op Heracles. Het elftal staat en de manier van spelen slaat aan. We willen de lijn doortrekken die we hebben ingezet. Het zou ongeloofwaardig zijn om nu alles weer om te gooien. Hoe meer vastigheid en vertrouwen ik een ploeg geef, hoe meer ik dat van de spelers terugkrijg."

AZ begon de Europa League twee weken geleden met een nederlaag bij Partizan Belgrado.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen