Van de Looi: "Portugese ploegen zijn geduldiger"

30 september 2015, 22:04

FC Groningen gaat donderdag in de tweede speelronde van de Europa League-groepsfase op bezoek bij Sporting Braga. Over het algemeen hebben Nederlandse teams moete met Portugese clubs. Groningen-coach Erwin van de Looi legde woensdag op de persconferentie de vinger op de zere plek en zei te weten waar Braga pijn gedaan kan worden.

"Over het algemeen hebben Nederlandse en Portugese ploegen een andere filosofie. Nederlandse ploegen willen vaak iets laten zien, waar de Portugese ploegen geduldiger zijn en meer wachten op de fouten van de tegenstander", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "Braga is echter een ploeg die ook graag wil voetballen en heeft ook haar kwetsbare punten. Welke die zijn, ga ik een dag voor de wedstrijd niet prijsgeven."

"Braga heeft een goede ploeg, die niet voor niets hoog staat in de Portugese competitie", vervolgt Van de Looi over de huidige nummer vier van Portugal. "Het is een ploeg met snelheid en diepte. Achterin zijn ze sterk en degelijk. Het wordt een pittig klusje. We willen resultaat halen en het is duidelijk dat we daarmee één punt of drie punten bedoelen. In relatie tot de stand in de poule is het nodig om minimaal één punt te halen om een plek bij de eerste twee in de groep in eigen hand te houden."

FC Groningen opende de Europa League twee weken geleden met een 0-3 thuisnederlaag tegen Marseille. Van de Looi schat Braga lager in dan de Franse club. "Als je de sterkte afzet tegen Marseille dan schat ik de Fransen in van Champions League-niveau en Braga als Europese subtop", aldus Van de Looi, die wel op zijn hoede is voor Braga. "Als je hier in het stadion binnenkomt dan voelt en proeft het als een grote club. Ze hebben de afgelopen jaren gepresteerd in Europa en twee jaar geleden nog in de Champions League gespeeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen