Groep B: Van Gaal juicht na prachtige assist Mata

30 september 2015, 23:09

Louis van Gaal heeft met Manchester United de eerste driepunter binnen in de Champions League. Ondanks een vroege achterstand werd woensdag op het eigen Old Trafford met 2-1 gewonnen van VfL Wolfsburg. In dezelfde groep (B) ging PSV met 3-2 onderuit bij CSKA Moskou.

Manchester United was de Champions League twee weken geleden begonnen met een 2-1 nederlaag bij PSV. Omdat VfL Wolfsburg destijds thuis te sterk was voor CSKA Moskou hebben na twee speeldagen alle vier de teams in groep B van het miljoenenbal drie punten.

Manchester United moest er wel voor werken. Wolfsburg, met Bas Dost in de basis, kwam al in de vierde minuut op voorsprong op Old Trafford. Daniel Caligiuri opende de score, nadat Max Kruse hem had vrijgezet met een steekpass. Een handsbal van diezelfde Caligiuri was in de 34ste minuut aanleiding voor de Hongaarse arbitrage om Manchester United een penalty toe te kennen. Deze werd benut door Mata. De Spanjaard stond in de 53ste minuut met een fraaie assist aan de basis van de beslissende 2-1. Mata stond met zijn rug naar het doel, maar wist op acrobatische wijze toch Chris Smalling te bereiken. De verdediger dook vrij op voor Wolfsburg-keeper Diego Benaglio en gleed de bal in het doel.

Daley Blind had een basisplek bij Manchester United en speelde de volle negentig minuten. Memphis Depay verscheen ook aan de aftrap bij de thuisploeg, maar werd in de 62ste minuut naar de kant gehaald door Van Gaal. Dost werd in de zeventigste minuut afgelost door Nicklas Bendtner.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen