PSV vecht zich te laat terug en gaat onderuit in Moskou

30 september 2015, 23:37

PSV heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League verloren. Op bezoek bij CSKA Moskou, de koploper van de Russische ranglijst, incasseerde het al vroeg drie goals. Ondanks een sterke comeback na rust bleek de achterstand niet meer te overbruggen: 3-2.

Het Europese sprookje van PSV kon niet beter beginnen in de poule. Het grote Manchester United van Louis van Gaal werd thuis verdiend met 2-1 verslagen. De aanwezige supporters waren uitzinnig in het Philips Stadion. Na zes jaar afwezigheid was PSV weer terug op het hoogste niveau in Europa. En dat moest iedereen weten ook.

Dat gemis, inclusief het gebrek aan scherpte bij de landskampioen, leek de Eindhovenaren op te breken. Het liep totaal niet in de hoofdstad van Rusland. Voorin kon Jurgen Locadia de bal niet vasthouden. Hij begon eindelijk op zijn favoriete plek in de punt van de aanval, maar had het moeilijk tegenover het ervaren en fysiek sterke centrum van de thuisploeg. Op het middenveld won CSKA de duels en achterin werd de organisatie niet goed neergezet door Jeffrey Bruma en Hector Moreno.

De Russische groepsgenoot verloor zijn eerste wedstrijd op bezoek bij het Wolfsburg van Bast Dost (1-0) en had dus iets goed te maken in eigen huis tegen PSV. Die motivatie was duidelijk zichtbaar. Zoran Tosic en Ahmed Musa gebruikten telkens hun handigheid en snelheid. De backs van PSV, Santiago Arias en Joshua Brenet, beleefden een zware avond in Moskou.

scorebord

scorebord

Het gaf nog weinig hoop, totdat de Belg het op de heupen kreeg en de bal op schitterende wijze in de bovenhoek knalde. De ervaren doelman Igor Akinfeev was kansloos en plotseling was het 3-2. De aanwezige fans in Moskou begonnen te mopperen, een deel zelfs te fluiten. CSKA vergat het bij vlagen af te maken. Doumbia kreeg op slag van rust nog dé kans om een hattrick te maken en het duel te beslissen, maar hij miste zijn tweede strafschop na een overtreding van Arias.

Maar PSV slaagde er niet in om door te drukken. Tien minuten voor tijd, toen er dus nog van alles mogelijk was, ontving Arias zijn tweede geel van de wedstrijd. De Colombiaan mocht gaan douchen na een wilde overtreding op Musa. De Eindhovenaren konden geen groot gevaar meer creëren met een man minder, waardoor de punten in Rusland bleven. PSV staat na twee duels dus op drie punten, evenals CSKA Moskou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen