Groep D: ManCity ontsnapt bij BMG, Juventus vloert Sevilla

30 september 2015, 23:20   Bijgewerkt: 1 oktober 2015, 12:01

Manchester City leek ook in de tweede speelronde van de Champions League-groepsfase puntenverlies te gaan leiden, maar op de valreep boekte het toch een zege bij Borussia Mönchengladbach (1-2). In dezelfde groep (D) rekende Juventus op eigen veld met 2-0 af met Sevilla.

Manchester City begon het miljoenenbal twee weken geleden met een thuisnederlaag tegen Juventus en had dus iets recht te zetten bij Mönchengladbach, waar Roel Brouwers ontbrak. De start in Duitsland beloofde echter weinig goeds voor de ploeg van Manuel Pellegrini. Na een overtreding van Nicolas Otamendi op Raffael mocht de thuisploeg in de twintigste minuut een penalty nemen, maar deze werd niet benut. Keeper Joe Hart voorkwam met een redding de 1-0 van het slachtoffer zelf.

In de 54ste minuut moest Hart dan toch een tegendoelpunt incasseren. Lars Stindl stond na een pass van Julian Korb helemaal vrij en verraste Hart, die een schot in de verre hoek leek te verwachten, in de korte hoek. Otamendi herstelde elf minuten later het evenwicht. Na een hoekschop werd een inzet van Martin Demichelis nog van de lijn gehaald - al was het speeltuig de doellijn duidelijk gepasseerd - maar Otamendi had in de rebound wel succes en zorgde er zo voor dat de Franse arbitrage een hoop onheil bespaard zal blijven.

Manchester City nam uiteindelijk zelfs de volle drie punten mee naar Engeland. Na een duidelijke overtreding op Sergio Agüero in de extra tijd wees scheidsrechter Turpin naar de stip en het slachtoffer zelf benutte de strafschop (1-2). Manchester City heeft nu drie punten, net als Sevilla. De Spanjaarden begonnen met een overwinning op Mönchengladbach, maar gingen woensdag in Italië met 2-0 onderuit bij Juventus, dat daardoor nog zonder puntenverlies is. Álvaro Morata kopte de runner-up van vorig seizoen in de 41ste minuut overtuigend op 1-0, Simone Zaza zorgde vlak voor tijd na een snelle uitbraak voor de 2-0 eindstand.