Heerenveen-voorzitter in het duister over ontslaggerucht

Jw
1 oktober 2015, 17:17

Het rommelt bij SC Heerenveen. Omrop Fryslân meldde woensdag dat voorzitter Jelko van der Wiel (foto, links) en bestuurslid Wim Dijk (commerciële zaken) ontslagen worden omdat zij niet naar behoren zouden functioneren. De hoofdpersoon in kwestie weet zelf echter helemaal van niets.

"Ik heb ook gelezen dat ik word ontslagen. Ik ben echt overvallen, maar niet alleen ik. Zolang ik niets gehoord heb, ga ik gewoon lekker door. Jammer dat dit gebeurt, want dit is nooit goed voor de club. Zowel sportief als financieel doen we het heel goed. Ik snap het daarom niet", zegt Van der Wiel tegen de NOS.

"Ik heb nog niet gesproken met het bestuur, het is een knotsgekke situatie. Ik heb al wel de telefoon gepakt, maar ik kreeg nog geen gehoor. Als er gezegd wordt dat wij eruit moeten, dan moet er ook een uitleg komen. Misschien kunnen we dan tot een oplossing komen", legt de clubpreses uit. 

Voor de buitenwereld is het een opmerkelijke gang van zaken, maar ook Van der Wiel zelf vindt het vreemd. "Het is heel bizar natuurlijk. Wat mij betreft blijf ik bij Heerenveen. Ik doe m'n best en we hebben plezier met elkaar. Strijd moet op het veld geleverd worden, niet in de bestuurskamer", aldus Van der Wiel, die niet ineens bang is voor de toekomkst. "Ik maak me geen zorgen over de toekomst. Ik leef voor de club. We doen het voor de spelers, supporters en vrijwilligers."

Pas twee jaar geleden onderging SC Heerenveen op bestuurlijk vlak een complete vernieuwing. De gehele directie en de voltallige Raad van Commissarissen vertrok. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen