Diarra krijgt na vijf jaar weer Franse uitnodiging

Jw
1 oktober 2015, 17:42

Lassana Diarra mag zich na vijf jaar weer melden bij de Franse nationale ploeg. De gelouterde middenvelder van Olympique Marseille is door bondscoah Didier Deschamps opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Armenië (8 oktober) en Denemarken (11 oktober).

Frankrijk is als gastland van het EK 2016 automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi, waardoor Deschamps uitgebreid de tijd heeft om spelers te testen. Diarra maakt een bijzondere comeback bij Frankrijk. De dertigjarige oud-speler van onder meer Arsenal, Chelsea en Real Madrid gaf drie jaar geleden nog aan niet meer uit te willen komen voor zijn land. Afgelopen jaar zat Diarra zonder werkgever, maar hij is in Marseille weer opgebloeid. Deschamps geeft verder een kans aan Villarreal-doelman Alphonse Aréola, die zijn debuut kan maken voor Les Bleus.

Hatem Ben Arfa is tegen de verwachtingen in niet opgeroepen door de keuzeheer. De 28-jarige dribbelaar maakte de afgelopen weken een grootse indruk bij zijn nieuwe club Olympique Nice, maar kreeg nog geen uitnodiging. Deschamps gaf wel aan dat de technische staf van Frankrijk Ben Arfa nauwlettend volgt. 

Bekijk hieronder in een tweet van debutant Aréola de volledige selectie van Frankrijk: 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen