Eén wijziging in basiself AZ: Haps vervangt Brezancic

Jw
1 oktober 2015, 18:39

AZ-trainer John van den Brom heeft één wijziging aangebracht in zijn basisploeg, die het in de Europa League vanavond opneemt tegen Athletic de Bilbao. Ridgeciano Haps is in de thuiswedstrijd aangewezen als vervanger van de geblesseerde Rajko Brezancic. 

Haps vervingt Brezancic halverwege tegen Heracles Almelo ook al en mag vanavond beginnen op de linksbackpositie. De verdediger uit Bosnië-Herzegovina viel zaterdag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) winst uit met een enkelblessure. De Alkmaarders verloren de eerste groepswedstrijd van Partizan Belgrado met 3-2 en zijn dus nog op zoek naar de eerste punten.

Uit de opstelling van Athletic de Bilbao, dat de eerste groepswedstrijd won van FC Augsburg (3-1), is af te lezen dat de Europa League niet de hoogste prioriteit heeft. Zo beginnen grote namen als Raúl García en Aritz Aduriz op de bank in Alkmaar. De Basken staan op een teleurstellende zeventiende plaats in de Primera Division en nemen het zondag op tegen Valencia.

Opstellingen

AZ: Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Tankovic, Janssen, Dos Santos.

Athletic de Bilbao: Herrerin; Bóveda, Gurpegi, Laporte, Lekue; Iturraspe, Eraso, Rico; Aketxe, Sola, Viguera.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen