De Jong: "Wil buitenlands avontuur een keer overdoen"

Jw
1 oktober 2015, 19:11

Afgelopen zomer vertrokken de kampioenen Georginio Wijnaldum en Memphis Depay voor het eerst uit Nederland. Luuk de Jong bleef bij PSV, maar heeft er al twee buitenlandse avonturen op zitten. De Oranje-international staat in de toekomst echter zeker open voor een nieuwe uitdaging buiten de Nederlandse grenzen. 

De periodes bij Borussia Mönchengladbach (2012-2013) en Newcastle United (2014) liepen uit op een mislukking, maar bij PSV is de spits weer helemaal opgebloeid. "Ik ben gegroeid als voetballer, zowel op het technische als het mentale vlak. Ik ben aanvoerder van PSV, dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Daar word je als persoon ook sterker van. Dat kan ik zeker meenemen als ik weer een stap zou maken", legt De Jong uit in ELF Voetbal Magazine.

Volgens De Jong, die al zeven keer scoorde in de Eredivisie, werd hij bij Newcastle United ook niet op de juiste manier gebruikt. "De grootste oorzaak? Doordat ik daar een halfjaar op 10 heb moeten spelen in plaats van op mijn eigen positie. Ik zou het zeker nog een keer willen overdoen", zegt hij over de periode in de Premier League.

De Jong ontbrak woensdagavond in de verloren Champions League-wedstrijd van PSV tegen CSKA Moskou (3-2) met een enkelblessure. Naar alle waarschijnlijkheid moet hij ook de topper van zondag tegen Ajax laten schieten. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen