Hodgson had grootse plannen met Shaw op EK

Jw
1 oktober 2015, 20:04

De Engelse bondscoach Roy Hodgson vindt het vooral sneu voor Luke Shaw zelf dat hij lang uit de roulatie ligt. Maar de keuzeheer had zelf ook grote plannen met de linksback van Manchester United, vertelt hij in een interview met de Engelse media.

"We hadden op Shaw ingezet als vaste linksback en hij kon op het EK misschien wel uitgroeien tot de beste speler op zijn positie", looft Hodgson zijn pupil bij de nationale ploeg. De talentvolle verdediger liep echter een beenbreuk op na een harde charge van PSV-speler Hector Moreno. "Het is een geweldige klap, vooral voor hem zelf natuurlijk. Engeland zal het wel overleven en uiteindelijk hij ook, maar het is vreselijk dat hij op dit moment in zijn loopbaan zo'n zware blessure moet oplopen."

Hodgson probeerde direct na het incident zijn medeleven te betuigen aan Shaw, maar dat lukte niet helemaal. "Het contact gaat tegenwoordig allemaal via berichten. Ik heb Luke aan de telefoon proberen te krijgen, maar toen lag hij nog maar net in het ziekenhuis. Maar ik denk dat hij wel weet dat we veel om hem geven en dat we aan hem denken. We hadden echt grote plannen met hem op het EK 2016."

In theorie heeft Shaw nog een kans om het eindtoernooi in Frankrijk te halen, maar dan moet alles meezitten in de revalidatie van de back van Manchester United. Shaw moet minimaal zes maanden herstellen van de breuk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen