AZ pakt drie punten door knappe overwinning op Bilbao

1 oktober 2015, 21:00

Er was wat geluk voor nodig, maar AZ heeft het gered tegen Athletic de Bilbao. De ploeg van John van den Brom stond in de slotfase met de rug tegen de muur, maar speelde de wedstrijd uit. Eerder had Markus Henriksen AZ op voorsprong gezet en verdubbelde Ridgeciano Haps via een van richting veranderde voorzet de score. Na de aansluitingstreffer van Aduriz was het alle hens aan dek voor de ploeg uit Alkmaar. Bilbao scoorde niet meer, waardoor het duel eindigde in 2-1.

Dat had de ploeg vooral aan doelman Coutinho te danken, die onder meer op sierlijke wijze een schot van Aketxe uit de goal hield. Ook redde hij op een inzet van dichtbij van Kike Sosa. Het positiespel van Bilbao was beter dan dat van AZ, maar dat wilde niet zeggen dat het team van coach John van den Brom kansloos was. In de openingsfase kreeg Vincent Janssen al een aardige kans, maar de beste mogelijkheid was voor Ben Rienstra. Hij kwam tot een geweldig schot, maar had pech dat hij net de lat raakte.

Bilbao-coach Ernesto Valverde had genoeg gezien en besloot zijn ervaren krachten Aduriz en Raul Garcia toch mee te laten doen. Maar veel bracht het de ploeg niet, sterker nog, AZ verdubbelde al snel de voorsprong. Ridgeciano Haps ging op snelheid langs zijn man, zette voor en via de knie van Bóveda viel de bal binnen. De goal was meer dan een beetje geluk, maar daar maakte niemand zich in Alkmaar druk om. Zo leek AZ een knappe winst te boeken, maar het werd toch nog spannend. Natuurlijk was het Aduriz die de aansluitingstreffer maakte, met nog ruim een kwartier te spelen.

In de laatste minuten ramde AZ alle ballen naar voren en werd er tijd gerekt bij de cornervlag. Mooi was het niet om te zien, maar effectief was het dan weer wel. Athletic moest het antwoord op de tweede goal schuldig blijven en zo doet AZ weer helemaal mee in de groep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen