Fenerbahçe speelt gelijk en is hekkensluiter in Ajax-groep

Jw
1 oktober 2015, 23:04

Fenerbahçe heeft ook op bezoek bij Celtic geen beste indruk achtergelaten. De Turkse grootmacht werd vooraf bestempeld als grote favoriet in Groep A van de Europa League, maar na een verliespartij in de eerste ronde kwam de ploeg van Robin van Persie ook niet verder dan een gelijkspel op bezoek bij Celtic: 2-2.

Dat Fenerbahçe er uiteindelijk nog een punt uitsleepte, was nog verrassend te noemen ook. Celtic, dat eerder tegen Ajax ook al met 2-2 gelijkspeelde, sloeg in de eerste helft binnen vijf minuten namelijk twee keer toe. Leigh Griffiths opende de score, waarna Kris Commons al snel de voorsprong verdubbelde.

Van Persie kreeg na een paar invalbeurten op rij een keer het vertrouwen vanaf de aftrap, maar de Nederlandse spits kon niet het verschil maken. De Braziliaanse invaller Fernandao deed dat wel. Hij loste vijf minuten voor de rust Volkan Sen af en sloeg kort voor de onderbreking toe.

Door de puntendeling staan de Turken nu verrassend laatste in de groep. Molde FK is na één zege en het gelijkspel tegen Ajax koploper.