Machteloos Groningen kan geen potten breken in Braga

1 oktober 2015, 23:13   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 00:01

FC Groningen heeft na de zepers tegen Olympique Marseille ook haar tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. Op visite bij Sporting Braga werd de regerend bekerwinnaar van Nederland nauwelijks gevaarlijk en leed het een terechte 1-0 nederlaag. Braga scoorde al na vijf minuten de enige goal van de avond.

Rusnák baalde van de vroege wissel, maar kon niet ontkennen dat hij een zeer ongelukkige rol speelde bij de 1-0. De Slowaak raakte de bal aan de zijlijn simpel kwijt, waarna Braga via Ahmed Hussan al na vijf minuten de 1-0 scoorde. Hussan was trefzeker na een prima aanval, al moet gezegd dat het verdedigende werk van Groningen matig was. Die verdediging had het overigens sowieso bijzonder moeilijk in Portugal, zowel verdedigend als in balbezit. De opbouw verliep stroperig en door de druk van Braga slaagde Groningen er in de eerste helft maar niet in de voorwaartsen te bereiken.

In de tweede helft toonden de bezoekers wel meer aanvallende intenties, maar echt dreigend werd de ploeg nooit. Omdat Braga was gas terugnam, slaagde Groningen er wel in om iets meer op de helft van de Portugezen te spelen. De thuisploeg gunde de bal meer aan de bezoekers, omdat zij zagen dat Groningen toch niet tot kansen kwam. Met het inbrengen van Danny Hoesen en Jarchinio Antonia probeerde Van de Looi in de slotfase nog voor de gelijkmaker te zorgen, maar ook dat duo wist geen bres te slaan in de defensie van Braga. Zodoende staat de puntenteller voor Groningen na twee speelronden nog op nul. Voor de noorderlingen staat er nu een dubbele confrontatie met Slovan Liberec op het menu. In dat tweeluik moet de ploeg de eerste punten in Europa zien te grijpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen