Van den Brom trots op AZ: "Met branie gewonnen"

Jw
1 oktober 2015, 23:29

John van den Brom was na afloop van de Europa League-zege op Athletic de Bilbao trots op zijn team. De Basken, die met een vrijwel compleet B-team aantraden, werden in de tweede helft opzij gezet door de Alkmaarders. 

"Ik had rekening gehouden met een sterk team, want het blijft toch de Europa League. Maar het elftal van Bilbao telde maar één speler, geloof ik, die ook afgelopen zondag in de competitie in de basis stond. Daarmee gaf mijn collega Ernesto Valverde toch wel een signaal af", is Van den Brom tegenover het ANP nuchter. "Maar ik heb mijn spelers vooraf verteld, dat het eigenlijk niets uitmaakt. Bilbao is een grote club, met een uitstekende selectie en met meer dan genoeg goede voetballers. En dat is wel gebleken, dacht ik."

Van den Brom zag AZ vooral in de tweede helft vlammen. "Al verrichtte onze doelman Coutinho natuurlijk eerst een aantal prachtige reddingen. Als team hebben we Bilbao in de tweede helft verslagen. Met vertrouwen en met branie. En met gelukszoeker Haps, die bij de tweede treffer op zoek durfde te gaan naar een beetje mazzel. Al die zaken nemen we zondag mee naar onze thuiswedstrijd tegen FC Twente."

AZ redde met de zege de Nederlandse eer in Europa. PSV verloor woensdag al in de Champions League en ook FC Groningen (1-0 verlies) en Ajax (1-1) kwamen niet tot winst. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen