Bosz zei 'zeikerd' en 'schijtbakken': "Niet extreem"

2 oktober 2015, 08:55

De zaak rond Peter Bosz werd donderdagavond mondeling behandeld bij de tuchtcommissie van de KNVB. De trainer van Vitesse werd onlangs tijdens het bekerduel met Heracles Almelo (4-1 verlies na verlenging) weggestuurd door arbiter Danny Makkelie, die vervolgens na enige commotie besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken. De woorden die Bosz in Almelo sprak waren 'zeikerd' en 'schijtbakken'.

Bosz beaamt dat hij deze woorden in de mond heeft genomen, maar blijft benadrukken dat hij in zijn ogen niets verkeerd heeft gedaan. "Ik heb me niet misdragen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik ben iemand die fel kan reageren. En daar zal ongetwijfeld een armgebaar tussen zitten, dat er misschien niet thuishoort. Maar eigenlijk heb ik me niet anders gedragen dan anders. Ik plaats wel eens een opmerking, maar voor mij was dit niet extreem", aldus Bosz.

Vitesse-jurist Mark Bakker stelt dat er geen scheldpartij heeft plaatsgevonden. "Hij heeft geen ontoelaatbare grens overschreden." Aanklager Marieke Vreugdenhil was duidelijk een andere mening toebedeeld en kwam met de eis om Bosz voor vier duels te schorsen. "In de geschiedenis van de KNVB is het niet eerder voorgekomen dat een wedstrijd werd stilgelegd, omdat een weggestuurde trainer weigerde te gaan."

Makkelie en vierde official Edwin van de Graaf zijn van mening dat Bosz zich in woord en gebaar heeft misdragen, onder meer met de woorden 'zeikerd' en 'schijtbakken'. "Zeikerd, dat was richting Diks", doelt Bosz op zijn speler Kevin Diks. "En schijtbakken, dat heb ik inderdaad gezegd. Dat is ook mijn spreektaal naar mijn spelers als ze van achteruit niet durven opbouwen."

Er volgt vrijdag een uitspraak in de zaak.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen