Bosz moet vier wedstrijden brommen bij Vitesse

2 oktober 2015, 10:55   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 11:08

Vitesse en haar coach Peter Bosz zijn zonder succes niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal om hem voor vier wedstrijden te schorsen, naar aanleiding van zijn gedrag bij de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo van vorige week. De oefenmeester van de Arnhemmers heeft van de tuchtcommissie van de KNVB te horen gekregen dat zijn schorsing van vier duels blijft staan.

De tuchtcommissie heeft de voorgestelde straf van de aanklager dus overgenomen. De zaak diende donderdagavond in Zeist, aangezien Bosz en Vitesse niet akkoord gingen met het zware schikkingsvoorstel. De trainer moet bij de wedstrijden tegen FC Groningen (thuis), PEC Zwolle (uit), Ajax (thuis) en Excelsior (uit) op de tribune plaatsnemen.

Bosz werd tijdens het bekerduel met Heracles op 23 september weggestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie, maar weigerde in eerste instantie om de tribune op te zoeken. De dienstdoende arbiter staakte het duel in Almelo vervolgens even. De na onderbreking ging Vitesse, dat drie rode kaarten kreeg, na verlenging met 4-1 ten onder tegen de Heraclieden.

In het AD benadrukte Bosz nog dat hij in zijn ogen niets verkeerd deed. "Ik heb me niet misdragen. Ik ben iemand die fel kan reageren. En daar zal ongetwijfeld een armgebaar tussen zitten, dat er misschien niet thuishoort. Maar eigenlijk heb ik me niet anders gedragen dan anders. Ik plaats wel eens een opmerking, maar voor mij was dit niet extreem", zei Bosz, die de woorden 'zeikerd' en 'schijtbakken' in de mond nam. "Zeikerd, dat was richting Kevin Diks (rechtsback, red.). En schijtbakken, dat heb ik inderdaad gezegd. Dat is ook mijn spreektaal naar mijn spelers als ze van achteruit niet durven opbouwen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen