El Ghazi bij Oranje, Karsdorp en Narsingh vallen af

2 oktober 2015, 12:21   Bijgewerkt: 2 oktober 2015, 14:01

Anwar El Ghazi heeft van bondscoach Danny Blind een plaats in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië gekregen. Het is voor de Ajacied zijn debuut in de selectie van Oranje. In tegenstelling tot hem zijn Rick Karsdorp, Luciano Narsingh, Joël Veltman en Kenneth Vermeer niet opgeroepen. Arjen Robben, Stefan de Vrij en Luuk de Jong zijn zoals verwacht niet van de partij wegens blessures.

El Ghazi en Karsdorp waren de meest opvallende namen in de voorselectie van Oranje. El Ghazi is tot op heden de topscorer in de Eredivisie, met zeven doelpunten in zeven wedstrijden. Ook Karsdorp is tot dusver een van de revelaties van het seizoen, vanwege zijn rushes en voorzetten. De rechtsachter van Feyenoord is echter niet geselecteerd door Blind. Dat geldt ook voor zijn ploeggenoot Vermeer, die voorbijgestreefd is door PSV-doelman Jeroen Zoet. Verder zijn Narsingh en Veltman dus afgevallen.

De namen van Ibrahim Afellay, Vurnon Anita, Virgil van Dijk, Daryl Janmaat, Terence Kongolo, Jairo Riedewald en Kenny Tete vallen verder op in de Oranje-selectie, waarvan Ajax de hofleverancier is met vijf spelers.

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 10 oktober tegen Kazachstan (uit), drie dagen later wordt er tegen Tsjechië (thuis) gespeeld. De ploeg van Blind is in de strijd om de derde plaats, die recht geeft op de play-offs, afhankelijk van Turkije. De Turken moeten punten morsen tegen Tsjechië en IJsland, anders kunnen we een streep zetten door EK-plaatsing voor Oranje.

De volledige selectie van Oranje

Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Memphis Depay (Manchester United), Virgil van Dijk (Southampton), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Anwar El-Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Daryl Janmaat (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United), Jeremain Lens (Sunderland), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kenny Tete (Ajax), Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen