Vd Brom: "Twente zoekt vaker de aanval onder Hake"

2 oktober 2015, 14:22

Bijna alle Nederlandse clubs gaven deze week niet thuis in Europees verband, maar AZ onttrok zich aan de malaise. De Alkmaarders wisten in eigen huis knap Athletic de Bilbao over de knie te leggen. Lang kunnen ze echter niet genieten van de fraaie overwinning, aangezien zondag alweer een ontmoeting met FC Twente wacht.

"We hebben deze ochtend de wedstrijd tegen Athletic nabesproken en richten ons nu op Twente. Dat doen we met een fitte selectie. Een heerlijke situatie", glimlacht AZ-trainer John van den Brom in aanloop naar het duel met de Tukkers. "Ja, het was wel lekker wakker worden als je nog even het beeld van de avond ervoor laat passeren", zegt de coach op de clubwebsite. Hij had geen boodschap aan de berichten over een B-elftal van Bilbao. "Dat slaat nergens op. Dit waren allemaal fantastische spelers. Dit Athletic was minimaal op het niveau van de Nederlandse top."

Twente staat nog niet hoog op de ranglijst, maar Van den Brom heeft respect voor de ploeg uit Enschede. "Ze hebben, net als wij, een jong en nieuw team. Twente gaat de laatste weken steeds beter voetballen, maar ze staan nog veel te laag voor de capaciteiten die ze hebben", aldus de keuzeheer van AZ. "Twente heeft bijvoorbeeld een goed middenveld, waar alles draait om Hakim Ziyech. Of Twente anders is gaan spelen sinds René Hake trainer is? Ze spelen wat meer naar voren, zoeken vaker de aanval. Bij een trainerswissel gebeurt er altijd iets binnen een ploeg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen